In 2019 organiseerde ik de eerste 'zeildag voor bevlogen dokters met een rijkdom aan ervaring, die hun stethoscoop wel of niet aan de wilgen hangen'. Op de prachtige zeiltjalk van schipper Leon Oosterbroek vanuit Muiden. Nadien kreeg ik vele berichten en telefoontjes van artsen die op de hoogte gehouden willen worden van volgende edities. Corona Lockdowns kwamen ertussen. In 2023 gaan de trossen weer los en organiseer ik deze zeildagen ook samen met co trainers die ook jaren ervaring hebben in de zorg, zoals met ambulance verpleegkundige (onderwijskundige, therapeut en meer) Hanneke ter Beek- Westerik en kinderarts, coach en mediator Judith Brevoord. Stuur me een berichtje als je op de mailinglijst wil of bel me bij vragen.

Mijn coach- en trainingspraktijk richt zich met name op ‘herorienterende artsen met een rijkdom aan ervaring’ en ik heb specifiek ook ervaring met opvang van artsen na impactvolle werkervaringen door mijn werk als landelijk Peer Support coach en als freelancer voor het Instituut voor Psychotrauma waarbij ik mental check up gesprekken voer met professionals uit de hoog-impact beroepen.

De mensen die ik begeleid staan vaak voor belangrijke keuzes of hebben veel te verwerken en veel te bieden (maar soms tijdelijk even wat minder door een disbalans). Ze hebben ervaring met complexe situaties die een groot beroep doen op hun veerkracht. Ik heb veel kennis van behandeling van (beroepsgerelateerd) trauma, als dit toch aan de orde is en dan verwijs ik gericht door, maar ik richt mij in mijn procesbegeleiding vooral op preventie daarvan.