Voor de NVTA, de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse, ontwikkelde ik voor de Actieve Werkplaats een workshop over toepassing van het Functional Fluency model, nadat bleek dat veel leden geïnteresseerd waren om kennis te maken met dit model. Het model is ontwikkeld door Susannah Temple die ermee voortborduurt op TA concepten, met name die van de Integrerende Volwassene. Zij won in 2014 de internationale Eric Berne Memorial Award. 

Vanwege grote en aanhoudende interesse in deze workshop, heb ik besloten om hem voor groepen coaches en trainers en voor zorgteams aan te blijven bieden. Dit is mogelijk in combinatie met een dag zeilen op zeiltjalk de Lis en kan voorafgegaan worden door een persoonlijke T.I.F.F. analyse die gekoppeld is aan het model. Hiermee haal je nog meer uit de dag zelf.

Natuurlijk kan ik de workshop ook op andere locaties verzorgen dan op de zeiltjalk.

Omdat veel deelnemers, de meesten werkzaam als coach en/of trainer, ook interesse blijken te hebben om meer te leren over de toepassing van de NonViolent ofwel Verbindende Communicatie en over toepassing van de Acceptance and Commitment Therapie met eigen cliënten , deel ik ook graag mijn kennis over de toepassingsmogelijkheden van deze procesbegeleidings modellen. Neem contact met me op voor afstemming en verkenning van de mogelijkheden.

Op mijn webpagina onder het kopje Inspiratie is meer achtergrondinformatie te vinden over de drie genoemde modellen.


Jeanine van Trainingsburo Hakuna Matata 

“Tijdens een kennismakingsworkshop introduceerde Elles Bindels het model Functional Fluency. Wij waren met een diverse groep mensen die werkzaam zijn in uiteenlopende branches. Elles kan opvallend goed inspelen op een diversiteit aan mensen en vragen. Ze weet de balans te bewaren tussen een helder programmalijn en voldoende aandacht voor vragen van individuele deelnemers. 

Zij werkt met zelf ontwikkelde materialen die het complexe model inzichtelijk maken en die er bovendien aantrekkelijk uitzien. Na deze korte workshop snap ik nu wat dit model voor mijn trainingspraktijk kan betekenen. Ik ga zeker nog een langere workshop bij Elles volgen om te leren hoe ik dit model zelf kan toepassen.”