Sta je voor spannende keuzes, overweeg je een ander pad te gaan bewandelen, nieuwe inspiratie op te doen binnen of buiten je vakgebied als huisarts of medisch specialist en kun je bij dit proces enige bemoediging of ondersteuning gebruiken? Na al die jaren van investeren in je opleiding en specialisatie is het voor de meesten van ons niet makkelijk om ruimte te geven aan twijfel, of om volop te gaan voor dat nieuwe, waarvan je nog niet zeker weet of je het kan integreren in je huidige werk of dat je het er naast kan gaan doen. En wat betekent dat dan voor je carrière en financiële situatie? En voor je relaties met collega's en naasten, die net als jijzelf zo vertrouwd zijn met die ene vastomlijnde professionele identiteit.

Er is moed nodig om te blijven zoeken naar hoe je al je interesses, kennis en kunde kunt integreren op een manier waarbij je het gevoel hebt dat je de professional bent die je zelf als mens wil ontmoeten. Misschien merk je dat er meer in je zit dan je in je rol als arts in die specifieke organisatie kwijt kan. Of wil je graag vanuit een bepaalde visie met mensen werken die in je huidige context te weinig tot z'n recht kan komen. 

Als coach voor heroriënterende artsen met een rijkdom aan ervaring heb ik inmiddels vele basisartsen, huisartsen en medisch specialisten begeleid in hun transitieproces. 

En ook al is ieders verhaal uniek, dit proces van transitie kent bepaalde fases waar iedereen doorheen gaat. Niet lineair en voorspelbaar, wel fascinerend en spannend.

Door mijn eigen nomadisch carrièrepad binnen de zorg, achttien jaar als arts in diverse specialisaties en vanaf m'n coschappen ook meer en meer als professioneel begeleider op het gebied van leren en ontwikkelen, weet ik goed hoe spannend het is om te gaan voor je verlangens. Om dan ook bewust afscheid te nemen van bepaalde zaken die je ook gevangen kunnen houden in een soort 'gouden kooi'. Je verlies te nemen om zelf te kunnen groeien. Dat is wat er bij dit soort processen óók komt kijken. En soms is het verlies al ervaren doordat het lichaam 'nee' heeft gezegd, zoals bij een burnout. Artsen raken niet zozeer burnout van te hard werken, dat kunnen we wel goed, maar vooral van het niet kunnen werken op manieren en/of in contexten die voldoende recht doen aan je waarden en behoeften. Zelfzorg is een aandachtspunt en uitdaging voor de meeste mensen die voor dit vak kiezen. Jezelf serieus nemen en tijd nemen om stil te staan en te reflecteren op je carrièrepad tot nu toe en vooruit te kijken naar de jaren voor je, is geen overbodige luxe. Het is een investering in je eigen werkgeluk en levenslust. Laat weten als je in je proces een begeleider kan gebruiken die naast je staat.

Wellicht is een Kruispuntconsult iets voor jou?!

Als Secure Base coach, opgeleid bij de School voor Transitie, help ik mensen in hun transitieproces en werk daarbij met de thema's uit de Transitiecirkel en de Cirkel van gestolde rouw. Ik zet zonodig mijn netwerk in of verwijs door naar mensen die de expertise hebben die jou in dit proces van pas komt.

Neem contact op om vrijblijvend kennis te maken.