Tweedaagse training Verbindende communicatie voor artsen:

  • Ben je graag bezig met het vergroten van je bewustzijn op het gebied van je eigen waarden, behoeften en verlangens, zowel in je professionele artsenleven als in je privéleven?
  • Wil je zorg verlenen met compassie en daarbij tot een gezonde balans komen tussen (schijnbaar) tegenstrijdige behoeften in jezelf, binnen je maatschap, je ziekenhuis of praktijk, of tussen jou en een patiënt?

Meld je dan aan voor deze geaccrediteerde training Verbindende (nonviolent) Communicatie. De basis van deze manier van communiceren is ontwikkeld door klinisch psycholoog Marshall Rosenberg.

Deze training helpt je om tot meer diepgang te komen in contact met jezelf, je patiënt en je omgeving, en om je op een heldere en effectieve manier te uiten.

Je zult daarbij:

  • nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Een manier van luisteren en spreken voorbij het oordelen. Waardoor je gesprekspartner zich gezien en gehoord voelt.
  • beter contact leren maken met dat wat je zelf nodig hebt en daarvoor verantwoordelijkheid nemen.
  • in staat zijn om empathie in te zetten en daarmee in goed contact te zijn met je patiënt en collega's, ook bij een verschil van mening over de in te zetten strategie.

Lees mijn blog over Verbindende Communicatie voor zorgprofessionals:  'Alles van waarde is weerbaar'

In een notendop helpt de nonviolent (=verbindende) communicatie om met mildheid verantwoordelijkheid te nemen voor de vervulling van behoeften. Zie in het hoofdmenu onder 'inspiratie' meer achtergrondinformatie. Het procesmodel helpt om stap voor stap te oefenen met onderscheid maken in waarnemen, voelen, je vervulde of onvervulde behoeften en die van de ander onderkennen en een verzoek doen aan jezelf en/of anderen. Vanuit respect en gelijkwaardigheid van ieders belangen en wensen. 

Jitkse, huisarts: 

"Wat me aanspreekt is dat je met deze training niet alleen beter in verbinding komt met de patiënt, maar ook met jezelf. Om van daaruit beter met de patiënt te kunnen communiceren. Deze tweedaagse heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond het heel leuk en een verfrissende manier van communiceren. Met vooral ook goede balans tussen theorie en praktijk en veel mogelijkheden tot oefenen."  

Er zijn nog plekken vrij in onze vierde editie van de introductietraining NonViolent Communication oftewel Verbindende Communicatie voor artsen

Deze training is ook opengesteld en gaat geaccrediteerd worden voor klinisch psychologen. Voor (para)medici en zelfstandige teams in de zorg kan ook een training op maat worden aangevraagd.

Nadat we in 2020 de vierde groep gaan trainen, komt er een verdiepingsvervolg met de mogelijkheid tot begeleide intervisie waarbij casuïstiek ingebracht kan worden.

Vanwege de Corona pandemie is de training van 19 en op 26 maart 2020 verplaatst naar 1 en 15 september 2020 van 14 tot 21:30 uur in Doorn bij Vine Instituut.

Op 1 september ben ik samen met trainer Anja Nekeman en op 15 september komt Jan van Koert.

Met heerlijk biologisch diner.

Accreditatie:

10 accreditatiepunten (ABAN) voor alle BIG-geregistreerde artsen zijn toegekend.

Kosten: €695,-

2x biologisch diner inbegrepen bij de prijs

Dinsdag 1 september 2020
14.00-20.30

Dinsdag 15 september 2020
14.00-20.30


Wil je je aanmelden?
mail naar elles@vbib.nl of bel 06 20397621 of klik op de link 'introductietraining' hierboven, waarbij je meteen naar de site van de Amsterdam School for Integrative Medicine and Health wordt doorgeleid. 

De stappen van de Giraf

Vanuit betrokkenheid bijdragen aan zinvolle zorg