Tweedaagse training Verbindende communicatie voor artsen:

Met Boris Nauta geef ik de eerstvolgende tweedaagse introductietraining Verbindende Communicatie voor zorgprofessionals op maandag 5 en maandag 12 juni 2023 in de Vrijman in Amsterdam. Aanmelden en meer informatie via deze link: https://equanimity.nu/gezondheidszorg/

  • Ben je graag bezig met het vergroten van je bewustzijn op het gebied van je eigen waarden, behoeften en verlangens, zowel in je professionele artsenleven als in je privéleven?
  • Wil je zorg verlenen met compassie en daarbij tot een gezonde balans komen tussen (schijnbaar) tegenstrijdige behoeften in jezelf, binnen je maatschap, je ziekenhuis of praktijk, of tussen jou en een patiënt?

Meld je dan aan voor onze training Verbindende Communicatie voor (para)medici.

De basis van deze manier van communiceren is ontwikkeld door klinisch psycholoog Marshall Rosenberg.

Deze training helpt je om tot meer diepgang te komen in contact met jezelf, je patiënt en je omgeving, en om je op een heldere en effectieve manier te uiten.

Je zult daarbij:

  • nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Een manier van luisteren en spreken voorbij het oordelen. Waardoor je gesprekspartner zich gezien en gehoord voelt.
  • beter contact leren maken met dat wat je zelf nodig hebt en daarvoor verantwoordelijkheid nemen.
  • in staat zijn om empathie in te zetten en daarmee in goed contact te zijn met je patiënt en collega's, ook bij een verschil van mening over de in te zetten strategie.

In een notendop helpt de nonviolent (=verbindende) communicatie om met mildheid verantwoordelijkheid te nemen voor de vervulling van behoeften. Zie in het hoofdmenu onder 'inspiratie' meer achtergrondinformatie. Het procesmodel helpt om stap voor stap te oefenen met onderscheid maken in waarnemen, voelen, je vervulde of onvervulde behoeften en die van de ander onderkennen en een verzoek doen aan jezelf en/of anderen. Vanuit respect en gelijkwaardigheid van ieders belangen en wensen. 

Lees eventueel mijn blog over Verbindende Communicatie voor zorgprofessionals:  'Alles van waarde is weerbaar'

Jitkse, huisarts: 

"Wat me aanspreekt is dat je met deze training niet alleen beter in verbinding komt met de patiënt, maar ook met jezelf. Om van daaruit beter met de patiënt te kunnen communiceren. Deze tweedaagse heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond het heel leuk en een verfrissende manier van communiceren. Met vooral ook goede balans tussen theorie en praktijk en veel mogelijkheden tot oefenen."  

Op maandag 5 juni en 12 juni 2023 is de eerstvolgende tweedaagse introductietraining gepland. Trainers deze dagen zijn Boris Nauta en Elles Bindels. Voor nieuwe data of een incompany training, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Kosten: €695,- (vrijgesteld van btw)

Data en locatie:

Maandag 5 juni 2023 van 10:00 tot 16:30 in de Vrijman op Ijburg te Amsterdam (gratis parkeermogelijkheid en bereikbaar per OV)
Tweede dag (=vervolg) op maandag 12 juni 2023 van 10:00 tot 16:30 in de Vrijman


Wil je eerst meer informatie of je direct aanmelden? 
mail naar elles@vbib.nl of bel 06 20397621 .Voor aanmelden, klik op deze link: https://equanimity.nu/gezondheidszorg/

Vanuit betrokkenheid bijdragen aan zinvolle zorg