In de eerste uitzending na de introductie van deze Peer Podcast spreek ik met gespecialiseerd ambulanceverpleegkundige Fleur Teunissen. Het Interview is opgenomen op 17 april 2020

Nog vóór de meivakantie sprak ik met ambulanceverpleegkundige Fleur over hoe de Covid-19 uitbraak het werk van haar en haar collega’s beïnvloedt. Hierin vertelt ze over de reacties van mensen als zij ‘als een maanmannetje’ ergens komen. Over angst en verdriet in de ogen van patiënten die niet altijd uitgesproken wordt. En over hun familieleden, die niet mee mogen naar het ziekenhuis en hoe neem je dan afscheid? Het gaat ook over de impact op henzelf als zorgverleners die zo gewend zijn te doen wat nodig is om patiënten te stabiliseren. Zelf is ze niet bang voor besmetting, maar in hoeverre lopen mensen in een boogje om haar heen? Invallen op haar oude vertrouwde werkplek op de IC blijkt indrukwekkend, maar ze houdt het werk goed vol en ze is positief over de samenwerking en uitwisseling die er ook is. Asperges eten bij familie in Brabant zit er even niet in, maar op 1,5 meter kunnen ze elkaar wel blijven ontmoeten. Fleur heeft de leukste baan van de wereld en dat is in deze tijd niet anders.

Aan Fleur heb ik op 6 mei een update gevraagd en ze schrijft: ”Het gaat goed! We zien inmiddels een daling in het aantal Corona patiënten op de ambulance en ook op de IC. Het is rustiger…hopelijk blijft het zo; alhoewel ze het nog steeds hebben over een mogelijke tweede piek…Heb 2 diensten gewerkt op de IC. Dat was weer als vanouds: gezellig, leerzaam en intensief, dat wel. Want de patiënten die er nu nog liggen zijn echt nog wel ziek! En daar ben je dan druk mee, continue in isolatiekleding. Thuis kan ik me goed ontspannen. Zou eigenlijk in Griekenland zitten, maar zoals voor iedereen ging onze vakantie niet door. Niet erg, heb 4 extra diensten gewerkt en ben heel vrij! We hebben, omdat de kinderen zo goed hun best hebben gedaan met homeschool, 2 konijntjes aangeschaft. Stiekem geniet ik er het meeste van.”