In deze tweede uitzending van de Peer Podcast spreek ik met Liesbeth Renckens, klinisch psycholoog over hoe mensen en zorgprofessionals elkaar kunnen ondersteunen in deze tijd en indien nodig ook hulp kunnen inschakelen van bijvoorbeeld ARQ-IVP. Een zeer informatief en relevant interview! Opgenomen op 15 april 2020.

Veerkracht en het kringenmodel van Gersons komen aan bod. En de verhalen die o.a. via het contactpunt psychosociale ondersteuning verzameld worden van zorgprofessionals: welke aspecten van het werk geven stress of roepen zelfs morele dilemma’s op? Waarom helpt het om deze dilemma’s met iemand te bespreken. En welk nieuw perspectief kan dat opleveren?

Met Corona is het werk veel moeilijker te scheiden van privé, en hoe kom je dan tot ontspanning, binnen de beperkte mogelijkheden die er nu zijn? Welke stappen kun je zetten wanneer je twijfelt aan je eigen functioneren, hoe vindt je je weg en help je elkaar verder? Zodat je vanuit betrokkenheid kunt blijven bijdragen aan zinvolle zorg!

#veerkracht #zorgprofessionals #peersupport

hier plaatje kringenmodel toevoegen

In deze Podcastserie gaat Elles Bindels in gesprek met betrokken zorgprofessionals en initiatiefnemers van mentale ondersteuning in de zorg ten tijde van de Corona pandemie.

Interviewer Elles Bindels elles@vbib.nl

Montage door Suzanne Bindels van Room For Conversation www.RoomFor.nl

Twinterview · Peer Podcast #2 Liesbeth Renckens ARQ IVP