Mijn tweelingzus en ik hebben een nieuwsgierigheid die weinig grenzen kent. We vroegen van jongs af aan mensen in onze familie en ons dorp de oren van hun hoofd. Zij vertellen lachend nog weleens wat wij in ons kinderlijk enthousiasme allemaal aan informatie boven tafel wisten te krijgen. Ook bij mensen die van nature niet zo mededeelzaam zijn. 

De een opgeleid als psycholoog en camerajournalist en de ander als generalistisch arts. Beiden een nomadisch carrièrepad, zoekende ook buiten de gebaande paden. Door onze opdrachtgevers steeds vaker ingehuurd om interviews af te nemen. En ik kwam erachter dat ik het daarbij helemaal niet mistte om geen lichamelijk onderzoek te doen en een recept uit te schrijven.

Toen mijn zus haar eigen Podcast studio startte, wist ik dat we van onze lievelingsbezigheid interviewen een gezamenlijk project konden maken. En dat werd Twinterview! Het idee is dat we iedereen kunnen interviewen in wie en wiens werk we geïnteresseerd zijn. Niet beperkt door kaders van welke professionele identiteit dan ook. Heerlijk!

Als verrassing voor mijn tweelingzus bedacht ik een logo en liet dat vormgeven door Job Bos. Op 4 februari 2020, onze verjaardag, presenteerde ik dit aan haar en namen we ook meteen ons eerste Twinterview op met zangeres en stemcoach Laura Stavinoha van 'Use your voice'. We gingen met haar in gesprek over de kracht en kwetsbaarheid in onze stem. 

Deze Podcast is terug te luisteren via deze link

De volgende Podcast opname is helaas nog even uitgesteld vanwege de Coronacrisis. Als tweede gast zullen we Ilona Kuis interviewen. Zij heeft een praktijk 'Begeleiding in bewustwording' en we gaan met haar in gesprek over de essentie van bewustzijn en hoe ze mensen begeleidt. 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief als je graag op de hoogte gehouden wil worden van volgende Twinterview Podcast uitzendingen!

Mijn tweelingzus en ik spraken Paul Koning en Deborah van der Stoep over de kracht van netwerkgeneeskunde. Ervaringen die nu worden opgedaan met innovatieve samenwerking tussen huisartsen en medisch specialisten. Ontzettend inspirerend, waar zij mee bezig zijn! Iets voor bevlogen artsen in jouw netwerk?! Over kennis delen op een manier die energie geeft en het patiëntenbelang voorop stelt!