Inzichtelijk en aantrekkelijk

Jeanine, eigenaresse van Trainingsburo Hakuna Matata

Tijdens een kennismakingsworkshop introduceerde Elles Bindels het model Functional Fluency. Wij waren met een diverse groep mensen die werkzaam zijn in uiteenlopende branches. Elles kan opvallend goed inspelen op een diversiteit aan mensen en vragen. Ze weet de balans te bewaren tussen een helder programmalijn en voldoende aandacht voor vragen van individuele deelnemers. 

Zij werkt met zelf ontwikkelde materialen die het complexe model inzichtelijk maken en die er bovendien aantrekkelijk uitzien. Na deze korte workshop snap ik nu wat dit model voor mijn trainingspraktijk kan betekenen. Ik ga zeker nog een langere workshop bij Elles volgen om te leren hoe ik dit model zelf kan toepassen.

Vlot tempo afgewisseld met vertraging

 Eline, gedragswetenschapper:

“Elles toont betrokkenheid en zoekt aansluiting. Ze zet zich in door goed te luisteren en tot de kern te komen. Ze laat je zelf nadenken over mogelijke oplossing door het stellen van gerichte vragen. Waar ik haar erg sterk in vind is aansluiting vinden bij andermans belevingswereld. Ik vond het prettig dat er een vlot tempo kan zijn, afgewisseld met vertraging. Het was voor mij zinvol om af en toe in te zoomen en stil te staan bij een bepaalde theorie, gekoppeld aan mijn ontwikkelvraag. Ik voelde mij op mijn gemak, wat ik als een noodzakelijke basis zie voor het slagen van een coachingstraject. Het traject heeft mijn zelfbewustzijn vergroot en ik heb verschillende vaardigheden toegepast in de praktijk. Het was leerzaam en zinvol. Ik ben zeer tevreden!”

Goede balans theorie en praktijk

Jitkse, huisarts over de training NVC:

"Wat me aansprak is dat je met deze training niet alleen beter in verbinding komt met de patiënt, maar ook met jezelf. Om van daaruit beter met de patiënt te kunnen communiceren. Deze tweedaagse heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond het heel leuk en een verfrissende manier van communiceren. Met vooral ook goede balans tussen theorie en praktijk en veel mogelijkheden tot oefenen”

Veel ruimte

Rob, trainer:

Je wekt vertrouwen, luistert en geeft je visie op bepaalde punten als ik daar benieuwd naar was. En je hebt veel kennis en ervaring om uit te putten, waardoor je altijd wel een werkwijze kan kiezen die bij je coachee past. Door je eigen open- en eerlijkheid heb ik veel ruimte ervaren om te delen wat voor mij belangrijk is”

Persoonlijk en motiverend.

Tamara over haar loopbaantraject:

"Ik ben zelf geen makkelijke prater maar door het vertrouwen dat Elles mij gaf durfde ik me open te stellen en over mijn gevoelens en behoeften te praten. Haar aanpak heb ik ervaren als persoonlijk en respectvol. Ze kijkt goed naar de persoon die ze voor zich heeft en zoekt vanuit daar een ondersteuning die bij je past. Haar werkwijze vind ik deskundig, positief en motiverend." 

Flexibel en effectief.

Hester, zelfstandig ondernemer over loopbaantraject:

Wat ik opvallend vind is dat wij met 1 intake (waar ik al veel uithaalde) en 2 gesprekken al heel veel nieuwe inzichten heb opgedaan. Achteraf zie ik hoe effectief de gesprekken en tussentijdse oefeningen en reflectie zijn. Je stuurt hier ook op om continu de doelen van het gesprek/traject te levelen. Elles haar coachingsstijl heb ik ervaren als warm, open, eerlijk, prettig, flexibel en doelgericht.”

Interessant en leerzaam

Wendy Peterson, advies, coaching en training Van de Kaart:

"Het invullen van de T.I.F.F. gedragsanalyse, en de ‘uitslag’, gaf al veel informatie. Het was herkenbaar en tegelijkertijd een concrete bevestiging dat mijn beleving klopt. Als een stok achter de deur. 

De nabespreking vond ik ook interessant en leerzaam. Jij gaf duidelijke informatie met veel permissie en protectie; voor mij een prima omgeving om in te leren. 

Persoonlijk vind ik het prettig dat je ook regelmatig relativeert en je verhaal ondersteunt met ervaringen en humor. Ook boeiend dat je -naast TA- nog andere theorieën gebruikt (bijvoorbeeld ACT)." 

Professioneel en toegankelijk

Vieve Terlaak, coach en trainer Heldere Zaken:

"je bent professioneel zonder dat echt te willen zijn (zeer onbewust bekwaam!) en heel toegankelijk."

Over de T.I.F.F.gedragsanalyse:

”een heel prettig en gelijkwaardig onderzoek”

“je hebt goud in handen! Jij als mens, met al je kennis en ervaring en dan nog zo’n instrument dat zoveel inzicht geeft…. Je klanten weten niet hoe ze met hun neus in de boter vallen!”


Waardevolle uitwisseling

​Pauline, oud marine arts over de zeildag voor heroriënterende artsen:

“Het was voor mij waardevol om andere artsen te ontmoeten die net als ik twijfelden over hun carrière binnen de geneeskunde, daar een verbinding mee aan te gaan en verhalen en tips uit te wisselen."

Oog voor veel kanten

Carolien Bezemer (geestelijk verzorger):

"Ik heb je als een positieve, hardwerkende arts gezien. Iemand die oog heeft voor veel kanten. De client centraal zet en het beste ervoor wil. Je werkt graag samen met mensen, weegt af en reflecteert erop. Ik vind het mooi, hoe je de ethische kanten ook belicht en de zingeving/levensverhalen betrekt."